Over ons

Wat is KSA 't Vlinderke?

Wij zijn zonder twijfel de leukste jeugdbeweging van Zwevegem en omstreken. Kinderen vanaf 6 jaar zijn op zaterdagnamiddag welkom van 14u-17u in onze lokalen voor een spetterende activiteit.

De oudere leden (12+) kunnen soms ook avondvergadering hebben van 17u-20u.

Vanaf werkjaar 2017-2018 hebben we nu ook een derde kleuterwerking! Dit wil zeggen dat je vanaf het derde kleuter in ksa kan stappen en deze werkingen gaan door elke 3e zaterdag van de maand van 14u-17u!

Daarnaast organiseren we met onze leidingsploeg verschillende activiteiten zoals een wintermarkt, spaghettiavond, walking dinner,...

Wij dragen uiteraard ook een uniform. Dit bestaat uit T-shirt, trui, hemd, sjaaltje, tok,... Uit dit volledige assortiment is enkel ons sjaaltje (€2.5)verplicht!

About 1

Waarom KSA?

About 2

KSA dat is spelen, kamperen, amuseren,… kortom de zuurstof die kinderen en jongeren echt nodig hebben om te leven.

Speels en vormend bezig zijn in een groep met verschillende leeftijden. Het zijn de basisingrediënten die zorgen voor een boeiende chemie met vriendschap als resultaat. In KSA vinden kinderen en jongeren met verschillende karakters, achtergronden en meningen een vaste stek. Door écht ploegwerk kunnen leden en leiding verantwoordelijkheid opnemen en leert men rekening houden met elkaar.

Bij ons geen sleutel-op-de-deur activiteiten of kant en klare formules, maar fantasie en creativiteit zonder grenzen. Niet enkel om fantastische resultaten te bekomen, maar om onze leden de kans te geven om zichzelf te ontdekken, origineel te zijn, kritische oplossingen te bedenken, te durven en om af en toe eens stil te vallen en na te denken.

Eenmaal je gebeten bent door de ‘KSA-microbe’ is dat voor de rest van je leven!